De Prietprater

2022

· Priet Prater

🎼🎼 Hallo Allemaal 🎼🎼,

Ik zie jullie denken: “” What the fuck! Bestaat die Prietprater nog steeds!”
Gelukkig wel en ook nog “still going strong!”
Uiteraard heeft de afgelopen periode, – COVID-maatregelen, tuin bijhouden, wandelen etc -, een belangrijk rol gespeeld bij dit “ Prietprater- loze” tijdperk.
Best genoeg momenten dat ik dacht, “ och, dit is wel wat voor een Prietprater”, maar het kwam er tot nu toe niet van.
Toch ga ik de draad weer op te nemen!

Al is het alleen maar omdat ik de “ loop van mijn leven”, zowel ambtelijk alswel en vooral als mens” nog niet volledig heb afgerond, periodes als Appelscha, Groningen en Assen moeten nog voor het nageslacht worden vastgelegd.
Dat “ moet” in ieder geval in dit nieuwe jaar gebeuren, immers “ dor hout” kan zomaar in het crematorium- vuur terechtkomen.😌.

Uiteraard heb ik mijn Prietprater- gebeuren effe geëvalueerd.
Mijn voornemen voor dit nieuwe Prietpraat-jaar:
geen kwantiteit, maar degelijke kwaliteit van de Prietpraat en vooral lezenswaardig!!
Hopelijk weinig “ roofridders”- gedoe en soortgelijke gezeur, wel positief geleuter en zaken waar vooral een glimlach bij het lezen verschijnt.
Fijn daarbij is gepast ( en alleen ) positief feedback te leveren.

Voor mij ( en mijn dierbaren) is het nieuwe jaar, rustig, gezond en gezellig ingegaan.
Moge het de voorbode zijn van een verder fijn jaar 2022.
Overigens een voorstel:
We spreken niet meer over “ twee duizend en twee en twintig”, maar “ twintig twee en twintig”; we zeiden ook niet “ negentien honderd en negen en negentig”, maar “ negentien negen en negentig”!

Waar ik 2 januari erg van schrok, was de verbetenheid, ruchsichlosheid en onbetamelijke politie, ME, KMar, gisteren in Amsterdam optreedt tegen de mijns inziens redelijk rustige demonstratie/ moment van “ koffie drinken”
Ik heb geweldshandelingen gezien, – met hond, lange lat en fysiek- bij de politie waar ik mij voor schaam en in mijn actieve ME-tijd nimmer heb gezien.
Tuurlijk, het zijn moment opnames, je weet niet wat de reden voor dit geweld is, maar beelden zijn niet fijn om naar te lijken.

Wat ik met alles wat in mij is op dit moment hoop dat volgende week alle scholen fysiek weer open mogen.
Het hele COVID- gebeuren heeft mij, mijn lief en dierbaren marginaal geraakt, niemand echt ziek geworden, voor niemand zakelijke financiële verliezen maar….
voor onze jeugd, mijn kleinkinderen beschouw ik deze periode als een gemis aan onderwijs, sociaal leven,persoonlijke ontwikkeling als een redelijk drama!
Wat zij gemist hebben nu, wordt niet meer ingelopen!

Maar goed, positief zijn, kop op en “ we gaan ervoor”?
Daarom een mooie passende spreuk:

“” Een nieuw jaar ontvouwt zich geleidelijk, zoals bloembladen van een knop de schoonheid binnenin nog verborgen houden””🌞

uw Prietprater, 🤡